Oestermousse en soldaatjes met algenboter

28/11/17 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:51

Oestermousse en soldaatjes met algenboter

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 12 holle oesters
  • 2 limoenen
  • 4 petit-suissekaasjes
  • 2 flinke sneden boerenbrood
  • 40 g algenboter

Bereiding

  1. Maak de oesters open en zeef het oestervocht. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit.
  2. Mix de oesters, het gezeefde oestervocht, het limoensap, de kaasjes en peper fijn.Verdeel de oestermousse over glaasjes en zet 15 minuten koel weg.
  3. Rooster de sneden brood, laat afkoelen tot ze lauw zijn en besmeer met de algenboter. Snij in soldaatjes.
  4. Werk de oestermousse af met de geraspte limoenschil en serveer met de soldaatjes met algenboter.

Onze partners