Nyponsoppa

2466943

250 g rozenbottels (bv. van de hondsroos)

Nyponsoppa

250 g rozenbottels (bv. van de hondsroos)

schil van 1/4 citroen

stukje pijpkaneel

80 g suiker

2 theelepels maĆÆszetmeel

room

zandkoekjes

Maak de rozenbottels goed schoon en snij ze middendoor. Verwijder de zaadjes met een lepeltje. Stamp de rozenbottels fijn met een vijzel of mix ze grof met een blender. Kook 1 l water en doe er de gehakte rozenbottels, de citroenschil en het stukje pijpkaneel in. Laat 25 min. doorkoken: de rozenbottels moeten goed gaar zijn.
Zeef de soep, ontdoe ze van citroenschil en kaneel en zet weer op het vuur. Voeg de suiker toe. Los het maĆÆszetmeel op in enkele lepels water en voeg toe aan de soep, zodat ze wat opdikt. Laat de soep nog enkele minuten koken op een zacht vuurtje. Serveer met zandkoekjes en een scheutje verse room.

Tip: deze typisch Zweedse zoete soep kan koud of warm gegeten worden. U kunt ze afwerken met wat geschaafde amandelen die u even kleurt in een droge koekenpan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content