Notentaartjes met vanillekaramel

4f2c6b1118114045e4572d21ec8088b7

Van een kant-en-klaar kruimeldeeg maak je snel deze smaakvolle taartjes met karamel.

Van een kant-en-klaar kruimeldeeg maak je snel deze smaakvolle taartjes met karamel.

Voor 6 personen

350 g kant-en-klaar kruimeldeeg

200 g suiker

2,5 el water

2 dl room

2 tl vanille-extract

1 ei

225 g geroosterde pecannoten, amandelen en pistachenoten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet 4 taartvormpjes van 10 cm in met boter. Bekleed ze met het kruimeldeeg. Bak 15 minuten blind. Haal uit de oven en laat afkoelen.

2. Verdeel de noten over de taartvormpjes.

3. Zet de oven lager tot 180 °C.

4. Doe de suiker en het water in een pan en kook op een matig vuur in tot een goudbruine karamel. Haal van het vuur, voeg de room en het vanille-extract toe en roer glad. Klop het ei los. Voeg twee derde van de karamelsaus toe en meng goed. Giet over de noten.

5. Bak 15 minuten tot de vulling gestold is.

6. Laat afkoelen en serveer de taartjes met de rest van de karamelsaus. Geef er mascarpone bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content