Notentaartjes met vanillekaramel

10/06/11 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

Geef je waardering

Notentaartjes met vanillekaramel

Ingrediënten

Voor 6:

  • 350 g kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 200 g suiker
  • 2,5 el water
  • 2 dl room
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 225 g geroosterde pecannoten, amandelen en pistachenoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 taartvormpjes van 10 cm in met boter. Bekleed ze met het kruimeldeeg. Bak 15 minuten blind. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Verdeel de noten over de taartvormpjes.

Zet de oven lager tot 180°C.

Doe de suiker en het water in een pan en kook op een matig vuur in tot een goudbruine karamel. Haal van het vuur, voeg de room en het vanille-extract toe en roer glad. Klop het ei los. Voeg twee derde van de karamelsaus toe en meng goed. Giet over de noten.

Bak 15 minuten tot de vulling gestold is.

Laat afkoelen en serveer de taartjes met de rest van de karamelsaus. Geef er mascarpone bij.

Lees meer over:

Onze partners