Notentaart met karamel

03/11/11 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Geef je waardering

Notentaart met karamel

Ingrediënten

Voor 6:

  • 125 g pure chocolade
  • 350 g suiker
  • 1 el vloeibare glucose (te koop in speciaalzaken met bakkerijbenodigdheden)
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g amandelen
  • 75 g walnoten
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 dl room
  • 50 g boter

Voor het deeg:

  • 150 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 1/2 vanillestokje

Bereidingswijze

Mix boter en suiker in 3 min. romig. Meng het ei eronder. Wrijf bloem onder het botermengsel met vanillezaadjes. Maak een bol van het deeg, wikkel in plasticfolie, zet 4 u. koel. Breng dan 30 min. op kamertemperatuur. Rol uit tot 1/2 cm dik, leg in ingevette taartvorm van 24 cm #.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak 15 min. blind. Smelt de chocola in stukjes in bain-marie. Strijk uit over de gebakken taartbodem, laat afkoelen.Karamelliseer 150 g suiker en glucose in een pan. Voeg de noten toe, wentel ze in de karamel en stort op ingevette aluminiumfolie. Laat afkoelen.

Breek de gekaramelliseerde noten en verdeel over de taartbodem. Week gelatine in koud water. Doe de rest van de suiker in een pan en karamelliseer. Roer er de boter onder en giet zachtjes room erbij. Blijf roeren op laag vuur tot de saus glad is, voeg de uitgeknepen gelatine toe.

Laat lauw worden en giet over de noten. Laat afkoelen en werk af met in karamel gedompelde noten.

Lees meer over:

Onze partners