Notenhamburger

  • Moeilijkheid

250 g runderbiefstuk

150 g kalfslappen (of eventueel schapenfilet)

100 g gekookte ham

100 gepelde hazelnoten

100 g Emmentaler

40 g boter

4 eierdooiers

zout en peper

Maal de biefstuk, de kalfslappen (of schapenfilets) en de ham fijn door de vleesmolen.

Hak de hazelnoten in stukjes. Neem een grote kom en meng er het gehakt, de noten en de eierdooiers in. Roer alles goed dooreen zodat een stevige massa ontstaat.

Verdeel het gehakt in vier porties en vorm er hamburgers van. Smelt boter in een pan en bak de hamburgers ongeveer drie minuten aan één zijde. Kruid de hamburgers naar smaak met peper en zout.

Draai vervolgens de hamburgers om en leg op elke hamburger een sneetje Emmentaler kaas. Laat de hamburgers nu nog drie minuten bakken.

Dien ze daarna direct op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content