Nieroogkreeft (Tartaar tomaat, bloody Mary, avocado, Brugse Dentelle)

26/09/14 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Geef je waardering

Nieroogkreeft (Tartaar tomaat, bloody Mary, avocado, Brugse Dentelle)

Ingrediënten

8 langoustines (rauw)
1 groene tijger tomaat
1 oranje trostomaat
4 roodbruine kerstomaatjes
4 gele kerstomaatjes
2 avocado's
1 limoen
30 gr zure room "isigny"
1 stuk "Brugse dantelle"
1 courgette
1 stuk foccacia brood
50 gr tomatenpoeder
1 bos waterkers
0,5 l tomatenbouillon
1 kaffir limoen

Voor de sorbet van "Bloody Mary":
200 gr water
125 gr suiker
250 gr tomaten
250 gr tomatensap
50 gr room
30 gr citroensap
10 druppels tabasco
100 gr wodka

Bereidingswijze

Ontdoe de nieroogkreeften van schaal en darmkanaal. Kruid ze af, snijd in tartaar en rol deze op in gelijkmatige rolletjes in plastiekfolie. Vries in.

Emondeer de tomaten en snij in partjes. Breng op smaak met olijfolie, sushi azijn, peper en zout.

Doe 2 avocado's, 15 gr limoensap, 30 gr zure room en een snuifje zout in de thermomix. Mix zo kort mogelijk tot een gladde crème.

Maak plakjes van de courgette, blancheer en kruid af met olijfolie, peper en zout. Maak er rolletjes van.

Droog de Foccacia in de oven, vergruis deze samen met tomatenpoeder.

Blancheer de waterkersblaadjes, mix glad met de tomatenbouillon en werk af met de geraspte schil van kaffir.

Voor de sorbet van "Bloody Mary":
Maak een suikersiroop met het water en de suiker. Emondeer de tomaten, snijd in stukken en mix fijn samen met de andere ingrediënten. Doe door een zeef en draai in de ijsturbine tot sorbet.

Werk het gerecht af met stukjes "Brugse Dentelle" , crème van avocado, takjes basilicum, crunch van tomaten en foccacia, en op het laatste de jus van waterkers met kaffir limoen.

Onze partners