Navarin van lamsvlees

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

800 g lamsvlees van nek of schouder

1 ui

1 wortel

2 selderstelen

1 lookteentje

2 takjes tijm en laurier

400 g gepelde tomaten

200 g boter

6 dl kalfsjus

peper en zout

Garnituur:

4 jonge wortel

200 g boontjes

8 vastkokende aardappelen

2 rapen

300 g knolselder

Versnijd het vlees in grove stukken, bak het vlees mooi bruin in hete boter. Bak de groenten aan in boter, kruid met peper en zout. Doe het vlees en de groenten in een grotere pot en deglaceer de pannen met kalfsjus. Doe look, tijm, laurier en gepelde toamten in de navarin en laat alles zachtjes stoven.

Reinig de groenten voor de garnituur, versnijd ze en kook ze afzonderlijk in gezouten water. Verwijder het vlees en passeer de saus. Werk de saus af met boter en doe er de groenten en vlees bij. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content