Napolitaanse ijstaart

10/06/11 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1/4 l room
  • 125 g droge macarons
  • 100 g fondant chocolade
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel oploskoffie of koffie-extract
  • 100 g chocolade-koffiebonen

Bereidingswijze

Het nagerecht liefst een dag op voorhand bereiden. De droge koekjes in de mixer fijnmalen. De room bijna stijf kloppen en mengen met het koekkruim. De chocolade in bain-marie of in de magnetron met de oploskoffie smelten. De eierdooiers door de gesmolten chocolade roeren en alles laten afkoelen. De eiwitten tot sneeuw kloppen en door de chocoladecrème spatelen. Een rechthoekige cakevorm met aluminiumfolie bekleden. De bodem bedekken met de helft van het roommengsel. Daarop het chocolademengsel uitsmeren en afsluiten met de rest van de room. De vorm afdekken en in de diepvries bewaren tot een halfuur voor het opdienen. De ijstaart uit de vorm halen en garneren met chocolade-koffiebonen.

Lees meer over:

Onze partners