Nabe-gerecht van seizoengroenten

09/06/11 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 stronk broccoli
  • 5 cm verse lotus (facultatief, in de Chinese of biologische winkel te koop)
  • 1 steel paksoi
  • 5 takjes peterselie
  • 2 shii-takes (geweekt)
  • 1/2 kop shisocondiment (natuurvoedingswinkel of bij de Japanner)
  • wit zeezout

Bereidingswijze

Breng een liter water aan de kook en voeg een snuifje wit zeezout toe. Snijd alle groenten: de wortel in fijne plakjes van 2 cm, lotus in dunne schijfjes, broccoli in kleine roosjes en de stam in fijne rondjes, de paksoi in stukken van 2,5 cm en de shii-takes in fijne reepjes. De peterselie heel laten. Meng de groenten en de shii-takes in een kom. Blancheer alles 1 à 2 minuten: doe dit in kleine hoeveelheden zodat het water blijft koken. Op deze wijze zijn de groenten knapperig en fris. Laat uitlekken en bestrooi met shisopoeder.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Onze partners