1/2 kop maïsvlokken
1/2 kop tarwekiemen (rijk aan vitamine B, magnesium en fosfor)
1/2 kop gerstvlokken
1/2 kop boekweitvlokken
1 el sesamzaad
1 el heel lijnzaad (stoelgangbevorderend)
kaneelpoeder
appeldiksap of rietsuiker naar smaak
2 el krenten en rozijnen
exotisch fruit (ananas, kiwi, mango…)
melk
platte kaas of yoghurt
Rooster de granen en zaden afzonderlijk in een droge koekenpan met antikleeflaag
(boekweitvlokken worden snel bruin en smaken beschuitachtig, rijstvlokken nemen veel tijd en worden op klein vuur, met wat oefening, knapperig).
Meng de ingrediënten en bewaar droog. Meng de müsli rauw of voorgeweekt met exotisch fruit, zoetstof, kaneel en melk, verse kaas of yoghurt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier