Voor 4:
1 wortel
1 raap
1 rode biet
1 aardappel
4 tomaten
kervel, bieslook, koriander, dille
olijfolie
1 el honing
een scheut aceto balsamico
een scheut rodewijnazijn
peper en zout
Snij de wortel, raap, rode biet en aardappel in fijne julienne. Frituur de julienne van aardappel kort. Snij de tomaten in blokjes.
Bereid de vinaigrette: laat de blokjes tomaat in warme olijfolie met een lepel honing smoren en duw na vijftien minuten alles door een puntzeef. Voeg de aceto balsamico en de rodewijnazijn toe. Kruid met peper en zout.
Meng de julienne van groenten met de kruiden en de vinaigrette. Serveer dit slaatje in een leuk bokaaltje. De julienne van aardappel gaat er als laatste op.
Dit voorgerecht is ook heerlijk met enkele in olijfolie gebakken scampi’s.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier