Multicolorslaatje met vinaigrette van rodewijnazijn

08/06/11 om 18:13 - Bijgewerkt om 18:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 wortel
  • 1 raap
  • 1 rode biet
  • 1 aardappel
  • 4 tomaten
  • kervel, bieslook, koriander, dille
  • olijfolie
  • 1 el honing
  • een scheut aceto balsamico
  • een scheut rodewijnazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de wortel, raap, rode biet en aardappel in fijne julienne. Frituur de julienne van aardappel kort. Snij de tomaten in blokjes.

Bereid de vinaigrette: laat de blokjes tomaat in warme olijfolie met een lepel honing smoren en duw na vijftien minuten alles door een puntzeef. Voeg de aceto balsamico en de rodewijnazijn toe. Kruid met peper en zout.

Meng de julienne van groenten met de kruiden en de vinaigrette. Serveer dit slaatje in een leuk bokaaltje. De julienne van aardappel gaat er als laatste op.

Dit voorgerecht is ook heerlijk met enkele in olijfolie gebakken scampi's.

Onze partners