Muhammaradip met walnoten en granaatappelsiroop

28/11/17 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:16

Muhammaradip met walnoten en granaatappelsiroop

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 4 rode puntpaprika's
  • 2 à 3 el olijfolie + extra voor de bakplaat
  • 60 g gedopte walnoten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl harissa
  • 1 à 2 el paneermeel
  • 2 tl granaatappelsiroop
  • 1 snuifje gemalen komijn
  • granaatappelpitten voor de afwerking

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Was en halveer de puntpaprika's. Leg ze met het vel naar boven op een geoliede bakplaat. Bak onder de grill tot het vel zwartgeblakerd is. Haal de paprika's uit de oven en dek af met een vochtige doek. Laat afkoelen en verwijder het vel en de pitjes.
  3. Rooster de walnoten onder de grill en laat afkoelen.
  4. Pel de knoflook. Mix de geroosterde paprika's en walnoten, de knoflook, de harissa, het paneermeel, de granaatappelsiroop, de komijn, peper en zout fijn in een blender. Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij.
  5. Werk de muhammara af met granaatappelpitten en geef er in driehoekjes gesneden Libanees brood bij.

Onze partners