Muffins

Voor 6 muffins:

Voor 6 muffins:

150 g zelfrijzende bloem

2 eetlepels gewone bloem

1 ei

1,2 dl melk

65 g boter

muffinvormpjes

Verwarm de oven op 200°C. Meng 150 gram zelfrijzende bloem met 2 eetlepels gewone bloem. Dit is het droge deel van het recept.

Kluts 1 ei in 1,2 deciliter melk lichtjes door 65 gram gesmolten boter. Nu heb je ook het natte deel. Wil je zoete muffins, voeg aan het natte deel 2 eetlepels suiker toe, zo lost de suiker vlugger op.

Meng het droge en natte deel kort en met een vork. Smeer de vormpjes in met gesmolten boter. Vul 6 muffinvormpjes of 6 grote papieren cakevormpjes met het deeg. Bak ze 20 minuutjes in de warme oven.

Ideetjes:

Appel met kaneel

Volkorenmuffin met rozijnen

Ham-en-kaasmuffin

Maïsmuffin met parmezaankaas en bieslook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content