Muffins
Voor 6 muffins:
Voor 6 muffins:
150 g zelfrijzende bloem
2 eetlepels gewone bloem
1 ei
1,2 dl melk
65 g boter
muffinvormpjes
Verwarm de oven op 200°C. Meng 150 gram zelfrijzende bloem met 2 eetlepels gewone bloem. Dit is het droge deel van het recept.
Kluts 1 ei in 1,2 deciliter melk lichtjes door 65 gram gesmolten boter. Nu heb je ook het natte deel. Wil je zoete muffins, voeg aan het natte deel 2 eetlepels suiker toe, zo lost de suiker vlugger op.
Meng het droge en natte deel kort en met een vork. Smeer de vormpjes in met gesmolten boter. Vul 6 muffinvormpjes of 6 grote papieren cakevormpjes met het deeg. Bak ze 20 minuutjes in de warme oven.
Ideetjes:
Appel met kaneel
Volkorenmuffin met rozijnen
Ham-en-kaasmuffin
Maïsmuffin met parmezaankaas en bieslook
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier