Mozzarella met meloen en komkommer

18/04/18 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

Mozzarella met meloen en komkommer

© Photocuisine

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

1/2 charentaismeloen, 1/2 galiameloen, 1 grote komkommer, 3 bollen mozzarella, 2 handenvol raketsla, 1 handvol postelein, 1/2 handvol kruidenblaadjes (munt, dragon, basilicum), 1 el wittewijnazijn, 1 el citroensap, olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder de schil en de pitten van de meloenen en snij het vruchtvlees in plakjes van 5 mm dik; bewaar het sap dat hierbij vrijkomt. Was de komkommer en snij schuin in plakjes. Snij de mozzarella eveneens in plakjes. Spoel de raketsla, de postelein en de kruiden en zwier droog.
  2. Schik de meloen, de komkommer en de mozzarella in laagjes op elkaar met de raketsla en de postelein. Roer het meloensap, de wijnazijn en het citroensap door elkaar. Lepel over de salade en besprenkel met olijfolie. Kruid met fleur de sel en grofgemalen peper. Werk vlak voor het serveren af met de kruiden.

Onze partners