Mousse van verse witte kaas met wilde aardbeien

10/06/11 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram verse, vette kaas (bv. fontainebleau)
  • 1 doosje vloeibare, verse room of fijne room (crème fleurette)
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 bakje wilde aardbeien
  • 4 gaascompresjes (klein model)
  • 4 bakjes bloeiende tijm

Bereidingswijze

Laat de kaas vooraf goed uitlekken en zet hem ongeveer een half uur in de koelkast. Klop de room met de elektrische klopper stijf en voeg pas daarna de poedersuiker toe. Leg in elk kommetje een gaasdoekje, bedek het met de witte kaas, voeg de slagroom toe, versier met de aardbeien en werk af met een takje tijm.

Tip: Om de slagroom mooi stijf te krijgen, vertrekt u bij voorkeur van vloeibare volle room. Giet hem in een kom en plaats deze minstens een uur in de koelkast vóór u begint te kloppen.

Voorbereiding: 10 minuten.

Voor het opdienen 30 minuten koelen.

Lees meer over:

Onze partners