Mousse van rode en gele kerstomaatjes met een mediterraan knipoogje

  • Moeilijkheid

Voor 8 potjes:

150 g rode kerstomaatjes

150 g gele kerstomaatjes

2 el gehakt basilicum

1 el gehakte marjolein

1 teentje knoflook

2 gehakte sjalotjes

2 gelatineblaadjes

3 dl kippenbouillon

1 el instant roux

2 takjes rozemarijn

1 kruidenbosje

1 ei

2 dl room

peper en zout

cayennepeper

Thuis : Laat de kippenbouillon met het kruidenbosje, rozemarijn, sjalotjes en geperste knoflook ± 8 min. koken. Verwijder de kruiden en bind de bouillon met de roux. Doe er de geweekte gelatine bij en verdeel in drie gelijke porties. Snij de kerstomaatjes in kleine stukjes. Doe de rode en de gele tomaatjes ieder in een van de drie porties. Meng het ei met de room en verdeel over de drie porties. Mix de tomaatsausjes met de staafmixer en zeef ze. Mix het derde sausje ook even, zodat de sjalotstukjes fijn zijn en voeg dan gehakt basilicum en marjolein toe. Zo ontstaat een groene saus. Kruid de drie sausjes met peper en zout. Het rode mag met cayennepeper iets pittiger worden gemaakt. Zet 8 glazen potjes met de bodem in ijswater en vul ze voor 1/3 met rode saus. Wacht tot ze stolt en doe er dan voor 1/3 groene saus bij. Vul, als ook die gestold is, verder met het gele sausje. Laat opstijven in de koelkast en verpak de potjes in cellofaanpapier.

Buiten : Versier met takjes kruiden van het seizoen en stukjes tomatenschil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content