Mousse van bloemkool met gerookte forel en foreleitjes

Voor 10:

Voor 10:

1 klein potje foreleitjes

2 tot 3 warm gerookte forelfilets

Voor de mousse :

1 bloemkool van 400 à 500 g netto

2 dl gevogeltebouillon

1 1/2 blaadje gelatine

125 g verse room

2 druppels tabasco

zout

peper van de molen

Kies een zo vers mogelijke bloemkool. Maak schoon en versnij tot kleine, mooi witte bloempjes. Was deze bloempjes vier tot vijf uur vooraf en kook ze in een pan met zout water of in de stoompan. Laat ze, zodra ze goed gaar zijn, uitlekken en schrikken in ijskoud water. Mix zeer fijn in de kom van de keukenmixer of met de keukenrobot. Schenk over in een punt- of gewone zeef en laat minstens 1 uur uitlekken.

Breng de gevogeltebouillon aan de kook en los hierin al kloppend de vooraf in koud water geweekte (en intussen uitgelekte) gelatine op. Vermeng dit mengsel met de bloemkoolpuree. Roer zeer voorzichtig om met de goed geklopte verse room, breng intussen op smaak en kruid naar wens, eventueel met tabasco. Laat minstens 4 uur rusten in de koelkast. Schik net voor het opdienen in de kom van uw keuze, met toevoeging van de gerookte forel en verfraaid met een halve koffielepel foreleitjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content