Mousse van asperges met gerookte zalm, eiermimosa en postelein-pesto

08/06/11 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 200 gr asperges
  • 2 dl half opgeklopte room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • peper en zout, nootmuskaat
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 gr boter
  • 20 gr postelein
  • 10 gr pijnboompitjes
  • 1 teentje look
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

Kook de geschilde asperges samen met de schillen in water en zout gaar, haal ze er uit, mix de asperges in een blender en duw ze door een zeef.

Meng de geweekte gelatine blaadjes met de nog warme aspergemousse, roer er de room onder en breng op smaak.

Bekleed ringen met gerookte zalm, vul op met de mousse en laat opstijven in koelkast

Duw de hardgekookte eieren door een zeef, vermeng met de gesmolten boter, peper, zout en nootmuskaat

Mix de olijfolie, pijnboompitten, postelein, look voor de pesto

Dresseer op een bord, de mousse, schik er de mimosa op en een blaadje postelein, druppel er wat pesto bij en werk af met een takje dille

Lees meer over:

Onze partners