Moussaka met ricotta

09/06/11 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 aubergines
  • 2 lepels olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
  • O,5 dl tomatenpuree
  • O,5 dl rode wijn
  • zout en peper

Witte saus:

  • 1,5 dl melk
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • nootmuskaat
  • 1 laurierblad
  • 250 g ricotta
  • 1 ei
  • 100 g parmezaankaas

Bereidingswijze

De aubergines in blokjes snijden en met zout bestrooien. Na een uur de blokjes in een doek uitpersen en het zout verwijderen. De blokjes op een bakplaat leggen, met olijfolie besprenkelen en bakken in de oven tot de randen bruin worden. De versneden uien en de geperste knoflook fruiten in olijfolie. Het gehakt toevoegen en bakken. Peterselie, munt, kaneel, tomatenpuree en wijn met elkaar mengen en bij het vlees gieten. De blokjes aubergine bij het vlees doen. De saus bereiden: de boter in een pannetje smelten, de bloem door de boter roeren en kort laten uitzweten. De melk al kloppende toevoegen. Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en laurier en al roerende kort laten koken. De pan van het vuur halen en het ei en de ricotta door de saus roeren. Doe het gehakt in een ovenschaal. Giet de saus over het gehakt. Bestrooi de moussaka met parmezaankaas. Zet alles 50 minuten in een hete oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Pieter van Doveren

Lees meer over:

Onze partners