Mosselsoep met groenten

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 l bouchotmosselen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 3 el olijfolie
  • 5 peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • enkele takjes peterselie
  • 2 tl tomatenpuree
  • 150 ml witte wijn
  • 4 wortelen
  • 2 aardappelen
  • 1 l water
  • 200 g visfilet naar keuze
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Maak de mosselen schoon en spoel ze onder koud stromend water. Laat nadien goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook, sjalotten, peperkorrels, laurier, peterselie en tomatenpuree 5 minuten op een matig vuur. Giet er de wijn bij en breng aan de kook. Voeg ook de mosselen toe en laat enkele min. afgedekt stoven tot de mosselen allemaal opengaan.
  2. Haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Giet de mosselen af en bewaar het kookvocht; zeef dit. Schil en snij de wortelen in plakjes. Schil en spoel de aardappelen en snij in blokjes.
  3. Doe de groenten in een grote pan met het kookvocht van de mosselen. Doe er ook het water bij en breng langzaam aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 minuten koken. Pocheer de stukken vis 10 min. voor het einde van de kooktijd in het mosselvocht en haal ze nadien weer uit de pan.
  4. Schik de vis en de uit de schelp gehaalde mosselen in een warme soepkom. Doe er de helft van de groenten bij. Mix de rest van de groenten met het mosselvocht, kruid indien nodig bij en warm de mosselsoep weer op. Giet in de soepkom en serveer meteen.

Tip: voeg eventueel een scheutje room toe aan deze mosselsoep met groenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content