mosselgerecht uit de Vendée

  • Moeilijkheid

Voor 4:

3 kg gespoelde en schoongemaakte mosselen

2 mooie sjalotten

5 dl droge witte wijn

50 g boter

1 citroen

2 eierdooiers

1 kl sterke kerrie

25 cl verse room

1 kl sterke mosterd

zeezout

peper van de molen

Pel de sjalotten en snij ze fijn. Laat ze in een grote kookpan in 3 minuten glazig worden in een beetje boter. Voeg er de wijn en de rest van de boter bij en breng op smaak met peper. Laat op een zacht vuurtje koken.

Doe er de mosselen bij, zet een deksel op de kookpan en laat op een constant vuur de mosselen openkomen. Schud de kookpan twee keer. Schep met een schuimspaan de mosselen uit de pan en leg ze in een slakom of in een soepkom. Dek af en hou warm.

Zeef het kookvocht en laat tot drie vierde inkoken (6-7 minuten kooktijd). Meng het citroensap, de kerrie, de eierdooiers, de room en de mosterd in een kom. Giet het mengsel al roerend op het kookvocht. Neem van het vuur van zodra het begint te koken en giet over de mosselen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content