Mosselen op mediteranne wijze

09/06/11 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

Een mosselgeur hangt volop boven het land. juist, het mosselseizoen is begonnen.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 5 dl droge, witte wijn
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 kopje verse blaadjes basilicum
  • 1 kopje verse platte peterselie
  • 1 kleine bos jonge uien
  • 7 tot 8 cl extra vierge olijfolie
  • 1 koffielepel geplette zwarte peper
  • 3 koffielepels komijnzaad (facultatief)

Bereidingswijze

Maak de mosselen grondig schoon door ze in water te dompelen. Verwijder de mosselen die open blijven. Snijd de tomaten in stukken. Was de kruiden en hak ze fijn. Meng het geheel met de kruiden en de olijfolie. Verwarm de wijn in een kookpan. Als hij begint te koken, voeg je er eerst de helft van de mediterrane mengeling aan toe, en vervolgens de mosselen. Bedek met de rest van de mengeling. Kook afgedekt gedurende minstens 5 minuten op een hoog vuur. Schud af en toe. De bereiding is klaar wanneer de meeste mosselen open zijn. Warm opdienen.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Lees meer over:

Onze partners