Mosselen met pasta nero, zeevruchten en waterkerssaus

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kg mosselen
  • 250 g zwarte pasta
  • 150 g kleine inktvisjes (gereinigd en gekookt in gezouten water)
  • 100 g grote garnalen of scampi
  • 150 g krabbenpoten (liefst King Crab)
  • 150 g fijngesneden groenten (selderij, wortelen, prei)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 knoflookteentje (geperst)
  • 1 kleine venkel (gekookt in gezouten water)
  • 1 kruidenbosje
  • 2,5 dl visfumet (zelfgemaakt of blokje)
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g waterkers
  • sap van 1 citroen
  • peper, zout en cayennepeper
  • 1 koffielepel maïzena
  • zeer fijn gesneden courgetteschil en verse tuinkruiden als garnituur
Bereiding
  1. Stoof de fijngesneden groenten met de uisnippers en de look in olijfolie. Doe er de gewassen mosselen bij en bevochtig met de witte wijn en visfumet. Kruid met peper, zout en wat cayennepeper. Schep de mosselen na 4 minuten uit het kookvocht.
  2. Kook in dezelfde bouillon de scampi en de krab. Laat de inktvisjes ook nog even meekoken en giet alles af. Laat de bouillon inkoken tot er ongeveer 1,5 dl overschiet.
  3. Kook ondertussen de pasta in gezouten water met wat olie. Giet af en verfris ze.
  4. Dompel de waterkers even in kokend water en laat uitlekken. Bind de saus met wat zetmeel en voeg er de waterkers bij. Mix, zeef door en werk de saus af met citroensap en een scheutje olijfolie. Neem de weekdiertjes uit hun schelpjes.
  5. Warm de tagliatelle in een pan met olijfolie, voeg er de zeevruchten bij en deponeer alles op warme borden. Versier met stukjes warme venkel, verse kruiden, een krabbenpootje (of schelpjes) en giet de saus langs het gerecht.

Tips

Door pasta na het koken en afgieten te besprenkelen met olie gaat hij niet meer plakken. Voor dit kleurrijke gerechtje kan om ’t even welke pasta dienst doen. Ook voor de zeevruchten zijn er geen regels. Zelfs met alleen mosselen of scampi scoort dit recept.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content