Mosselen in witte wijn met tagliatelle

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 kg mosselen

Â1/4 l witte wijn (Muscadet)

400 g tagliatelle

6 el olijfolie

1 kleine ui

3 tenen knoflook

1 pikant pepertje of mespunt cayennepeper

1 bosje peterselie

2 el roomboter

4 el citroenjenever

1 el citroensap

Maak de mosselen zorgvuldig schoon en spoel in koud water. Doe ze in een grote pan en kook ze in de witte wijn tot ze net opengaan. Neem de mosselen uit de pan nemen en haal twee derde ervan uit de schelp. Breng in een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Giet het kookvocht af, spoel de deegwaren, laat kort uitlekken en meng met twee eetlepels olijfolie. Snij de ui fijn en bak glazig in de resterende olijfolie. Hak het pepertje, de knoflook en de helft van de peterselie fijn en doe bij de ui. Laat alles nog even stoven. Voeg het mosselvocht toe en kook het vocht gedeeltelijk in. Roer de koude boter in klontjes door de saus. Voeg citroenjenever, citroensap en de rest van de fijngehakte peterselie toe. Doe de mosselen bij de saus en warm kort op (zeker niet laten koken). Meng de mosselen in hun saus onder de tagliatelle en dien op in diepe borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content