Mosselen in wijnsabayon

Een mosselgeur hangt boven het land. Juist, het mosselseizoen is begonnen.

Een mosselgeur hangt boven het land. Juist, het mosselseizoen is begonnen.

Nodig voor vier:

1 kg mosselen

2 dl witte wijn

laurierblad

tijm

2 dl room

1 eierdooier

citroensap

peper en zout

fijngehakte peterselie

Doe witte wijn, laurier en tijm in een ruime pan. Voeg de mosselen toe en breng aan de kook. Dek de pan af en laat alles enkele minuten flink doorkoken tot alle schelpen open staan. Ondertussen mengt men de room en de eierdooiers. De mosselen uit de pan nemen en warm houden. Het kookvocht zeven en in een pannetje bij het room-eiermengsel doen. Dit pannetje in een grotere pan met kokendheet water zetten. De grote pan op het vuur zetten en het mengsel opkloppen tot een stevig schuimende sabayon. Kruiden met enkele druppels citroensap, peper en zout. De sabayon over de mosselen gieten en bestrooien met gehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content