Mosselen in wijnsabayon

10/06/11 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

Een mosselgeur hangt boven het land. Juist, het mosselseizoen is begonnen.

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1 kg mosselen
  • 2 dl witte wijn
  • laurierblad
  • tijm
  • 2 dl room
  • 1 eierdooier
  • citroensap
  • peper en zout
  • fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Doe witte wijn, laurier en tijm in een ruime pan. Voeg de mosselen toe en breng aan de kook. Dek de pan af en laat alles enkele minuten flink doorkoken tot alle schelpen open staan. Ondertussen mengt men de room en de eierdooiers. De mosselen uit de pan nemen en warm houden. Het kookvocht zeven en in een pannetje bij het room-eiermengsel doen. Dit pannetje in een grotere pan met kokendheet water zetten. De grote pan op het vuur zetten en het mengsel opkloppen tot een stevig schuimende sabayon. Kruiden met enkele druppels citroensap, peper en zout. De sabayon over de mosselen gieten en bestrooien met gehakte peterselie.

Lees meer over:

Onze partners