Mossel-currysoepje met basilicumroom

09/06/11 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:31

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 6 uien
  • 2 selders
  • 1 potje verse tijm
  • 3 teentjes look
  • scheut witte wijn
  • curry poeder
  • kurkuma
  • scheutje pastis
  • 2 bosjes basilicum
  • 1 liter room

Bereidingswijze

Snijd 3 uien en 1 selder in grove stukken en stoof ze aan. Voeg de gewassen mosselen toe en stoof ze mee aan met de uien en de selder, doe er de verse tijm en een laurierblaadje bij. Kruid met peper en bevochtig met water en een flinke scheut witte wijn.

Wanneer de mosselen gaar zijn (de schelpen zijn open) giet je ze af en hou het mosselvocht bij.

Snijd opnieuw 3 uien, 1 selder en de look in grove stukken en stoof ze aan. Flambeer met een scheutje pastis en voeg het mosselvocht (+/- 1/2 liter) toe. Kruid met peper, curry en kurkuma. Voeg een scheut room bij de soep en laat nog even inkoken.

Mix de soep en zeef ze. Voeg eventueel nog een klontje boter toe.

Haal de mosselen uit de schelp. Kook de basilicumblaadjes in gezouten water af. Klop ondertussen de room half op. Giet de basilicumblaadjes af en mix deze onder de room.

Leg een paar mosselen onderaan in het glaasje, giet er de currysoep op en werk af met een toefje basilicumroom.

Serveertip: presenteer in een glas (in laagjes) zoals een Irish Coffee.

Onze partners