Mole Poblano

14/06/11 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kip, in stukken gesneden

Saus:

  • 1,25 l kippenbouillon
  • 1 tl zout
  • 50 g sesamzaadjes
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 50 g amandelen
  • 50 g walnoten
  • 6 zwartepeperkorrels
  • 3 kruidnagels
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el oregano
  • 50 g rozijnen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 1 ui, 3 teentjes knoflook
  • 2 sneetjes oud brood
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 125 ml plantaardige olie
  • 1 banaan, boter
  • 150 ml sherry
  • 75 g pure chocolade

Chilipepers:

  • 6 chiles mulatos*
  • 6 chiles anchos*
  • 4 chiles pasillas*

Bereidingswijze

Bak de gekruide kip in olie. Ontdoe de pepers van zaadlijsten en week 30 minuten in gezouten warm water.

Maal amandelen, walnoten, de helft van de sesamzaadjes en koriander- en venkelzaadjes, kruidnagels, zwarte peper, oregano en kaneelpoeder fijn.

Mix de pepers met wat weekvocht, rozijnen, pruimen, abrikozen, ui, knoflook, oud brood en gepelde tomaten tot een gladde massa. Verwarm de olie in een grote stoofpot en voeg de twee mengsels en kippenbouillon toe.

Bak de versneden banaan in boter, voeg sherry toe en doe banaan en chocolade bij de stoofpot. Laat 1 uur sudderen, roer af en toe.

Overgiet de kip met de dikke saus en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes.

* Kunnen vervangen worden door verse cayennepepers of Spaanse pepers.

Onze partners