Mole Poblano

© Getty

Mole Poblano is een heerlijk Mexixaans stoofpotje van kip met een dikke saus en sesamzaadjes. Recept en ingrediënten voor vier porties.

Voor 4 personen
  • 1 kip, in stukken gesneden

Saus

  • 1,25 l kippenbouillon
  • 1 tl zout
  • 50 g sesamzaadjes
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 50 g amandelen
  • 50 g walnoten
  • 6 zwartepeperkorrels
  • 3 kruidnagels
  • venkelzaadjes (1 tl)
  • kaneelpoeder (1 tl)
  • oregano (1 el)
  • 50 g rozijnen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 1 ui, 3 teentjes knoflook
  • 2 sneetjes oud brood
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 125 ml plantaardige olie
  • 1 banaan, boter
  • 150 ml sherry
  • 75 g pure chocolade

Chilipepers

  • 6 chiles mulatos*
  • 6 chiles anchos*
  • 4 chiles pasillas*
Zo maak je de Mole Poblano
  1. Bak de gekruide kip in olie. Ontdoe de pepers van zaadlijsten en week 30 minuten in gezouten warm water.
  2. Maal amandelen, walnoten, de helft van de sesamzaadjes en koriander- en venkelzaadjes, kruidnagels, zwarte peper, oregano en kaneelpoeder fijn.
  3. Mix de pepers met wat weekvocht, rozijnen, pruimen, abrikozen, ui, knoflook, oud brood en gepelde tomaten tot een gladde massa. Verwarm de olie in een grote stoofpot en voeg de twee mengsels en kippenbouillon toe.
  4. Bak de versneden banaan in boter, voeg sherry toe en doe banaan en chocolade bij de stoofpot. Laat 1 uur sudderen, roer af en toe.
  5. Overgiet de kip met de dikke saus en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes.

* Kunnen vervangen worden door verse cayennepepers of Spaanse pepers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content