Moes van amandelmelk met sinaasappelmatten en aardbeien

10/06/11 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

Voor de sinaasappelmatten:

  • 2 liter verse volle melk
  • 1 liter karnemelk
  • 25 g eierdooier
  • 40 g suiker
  • 15 g amandelsiroop
  • 40 g sinaasappelzeste
  • 1 blaadje gelatine
  • wat vanillemerg

Voor de moes van amandelen:

  • 65 g melk
  • 65 g room
  • 20 g suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 25 g amandelsiroop
  • 125 g opgeklopte room

Verder:

  • 100 g verse Belgische aardbeien
  • 1 koffielepel fijngehakte pistachenoten
  • 1 eetlepel aardbeiencoulis

Bereidingswijze

Breng voor de matten de melk aan de kook. Doe er de karnemelk bij en laat nog 20 minuten zachtjes trekken, onder het kookpunt. Zeef de massa door een neteldoek, laat goed uitlekken en draai door de passe-vite. Laat afkoelen.

Klop voor de mattenmoes de eierdooier met de suiker au bain marie tot een sabayon. Haal van het vuur en klop verder koud. Meng 50 g van deze massa met 100 g matten, de amandelsiroop, sinaasappelzeste, gelatine en wat vanillemerg. Giet in cirkelvormpjes en laat opstijven in de ijskast.

Breng voor de moes van amandelmelk de melk met de room en suiker aan de kook. Haal van het vuur en meng er de gelatine en de amandelsiroop onder. Laat wat afkoelen en spatel er voorzichtig de opgeklopte room onder. Laat opstijven in de ijskast.

Snijd de aardbeien fijn en meng er de fijngehakte pistachenoten en de aardbeiencoulis onder. Haal de mattenmoes uit de vormpjes en schik op de borden. Verdeel er de aardbeien over en leg er een quenelle van amandelmoes op. Versier met fijngehakte pistache en krullen van pure chocolade. Lepel er eventueel nog wat aardbeiencoulis rond.

Lees meer over:

Onze partners