Moëlleux van chocolade met walnoten

09/06/11 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Geef je waardering

Moëlleux van chocolade met walnoten

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 30 g walnoten
  • 2 eieren
  • 110 g pure chocolade
  • 50 g boter
  • 40 g maïszetmeel
  • 60 g fijne suiker
  • een snuifje zout
  • poedersuiker, voor de afwerking

Voor de ganache:

  • 150 ml room
  • 100 g bittere chocolade (minstens 70% cacaogehalte)
  • 40 g boter

Bereidingswijze

Maak een dag op voorhand de ganache: warm de room op en laat er de chocolade in smelten. Roer er de boter in blokjes onder en meng tot een homogene, gladde massa. Giet in een vorm voor ijsblokjes en zet minstens 1 u. in de diepvriezer.

Maal de walnoten tot poeder. Splits de eieren. Smelt de chocolade en boter in een warmwaterbad. Haal uit het warmwaterbad en roer er het maïszetmeel, de helft van de suiker, de walnoten en eierdooiers onder. Klop de eiwitten stijf met het zout en voeg al kloppend de rest van de suiker toe. Spatel het eiwitschuim onder het chocolademengsel. Giet de helft van het beslag in siliconevormpjes van 5 cm diameter en 4 cm hoog.

Leg er een blokje bevroren ganache op en bedek met de rest van het beslag. Zet minstens 12 u. koel weg. Verwarm de oven de volgende dag voor op 180°C. Bak de moëlleux 20 min. en ontvorm nadien voorzichtig. Bestuif met poedersuiker en serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners