Missov dziran (ragoût van lam en abrikozen)

09/06/11 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 soeplepels boter
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 kg lamsvlees (nek of lage ribstuk)
  • 2 kopjes water
  • 1 soeplepel citroensap
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout
  • peper
  • 1,5 kopje gedroogde abrikozen
  • 2 soeplepels gestampte okkernoten
  • 1 soeplepel suiker

Bereidingswijze

De boter in een grote, zware stoofpot smelten. De knoflook en de uien in de pan doen en stoven zonder te kleuren. Het versneden vlees in de pan doen, het vuur hoger zetten en de stukken vlees aan alle kanten bruinen. Water, gember, citroensap, zout en peper toevoegen. De pan afdekken en de inhoud 1 uur zachtjes laten sudderen. Vervolgens de abrikozen, noten en suiker in de pan doen en de ingrediënten met een lepel mengen tot de suiker is opgelost. De pan terug afdekken en alles nog een kwartiertje laten pruttelen tot het vlees helemaal zacht is. Missov Dziran dient men op met witte rijst of pilav.

Lees meer over:

Onze partners