Minipavlova's

28/11/17 om 17:50 - Bijgewerkt om 17:49

Minipavlova's

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 1/2 tl azijn
  • 2 tl maiszetmeel

Voor de vulling:

  • 12 cl slagroom
  • 1/2 zakje slagroomversteviger (optie)
  • 2 kiwi's
  • 1/2 banaan
  • 1 el citroensap
  • 2 passievruchten
  • 1 el vloeibare honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Doe er ook de azijn en het maiszetmeel bij en blijf de eiwitten opkloppen. Verdeel het eiwitschuim in vier hoopjes op het bakpapier en maak een kuiltje in het midden.
  3. Bak 40 minuten in de oven. Zet de ovendeur na het bakken open en laat de meringues afkoelen in de oven.
  4. Maak de vulling. Klop de slagroom op met de slagroomversteviger. Schil de kiwi's en snij in dunne plakjes. Schil de banaan, snij eerst in de lengte in tweeën en dan in dunne plakjes. Besprenkel met het citroensap. Halveer de passievruchten en schep er het vruchtvlees uit met een lepeltje.
  5. Verdeel de slagroom over de pavlova's en schik er het fruit op.Werk af met de honing en serveer meteen.

Onze partners