Minifondues met rozemarijn, knoflook en cider

09/06/11 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:07

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 demi pont-l'évêquekaasjes (175 g elk)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 el cider
  • 1 el papaverzaad
  • zwarte peper
  • broodstengels en crudités, om te dippen

Bereidingswijze

Haal het deksel van de kaas en plooi het papier open. Maak met een mes inkepingen in de kaas. Snij de knoflook in dunne plakjes. Steek knoflook en plukjes rozemarijn in de openingen. Besprenkel de kaasjes met de cider en het papaverzaad. Kruid met zwarte peper. Zet de kaasjes 25 minuten in een oven van 180°C. Dien de kaasjes onmiddellijk op met broodstengels en rauwe groenten.

Variant: voor dit recept is elke kleine kaas geschikt, bijvoorbeeld camembert of chaumes. Vervang de cider door grappa en de rozemarijn door salie.

Kooktijd: 30'

Lees meer over:

Onze partners