Minibroodjes met citroenhummus en appeltzatziki

09/06/11 om 12:58 - Bijgewerkt om 12:58

Geef je waardering

Minibroodjes met citroenhummus en appeltzatziki

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • 50 g geraspte wortelen
  • 4 plukjes preischeuten (of andere scheuten)
  • 4 kleine broodjes

Voor de tzatziki:

  • 1/4 appel
  • 1/4 komkommer
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el fijngehakte munt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze met de Griekse yoghurt, olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout, en voeg eventueel een scheutje water toe als de hummus te dik is. Schil de appel en komkommer voor de tzatziki, en verwijder de pitjes.

Snij beide in kleine blokjes (of rasp) en meng met de yoghurt en munt. Snij de broodjes open en verdeel de hummus over één helft. Voeg achtereenvolgens de geraspte wortelen, amandelschilfers en tzatziki toe. Werk af met een plukje scheuten.

Kooktijd: 15 minuten

Eenvoudig

Lunchgerecht

Onze partners