Minestrone

09/02/16 om 10:55 - Bijgewerkt om 10:55

Een glutenvrij soepje.

Minestrone

© Foodphoto Ghent

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 1 grote pot

1 rode ui, fijngehakt

1 el olijfolie

2 teentjes knoflook

2 wortelen, in stukken

1 stengel selderij, in stukken

800 g tomatenblokjes (vers of uit blik)

1/2 bloemkool, in kleine roosjes 1/2

100 g sperzieboontjes, topjes verwijderd en in stukken

11/2 l groentebouillon

zwarte peper

240 g cannellinibonen (witte Italiaanse bonen uit blik)

verse bladpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg knoflook, wortel en selderij toe, stoof een vijftal minuten. Voeg de blokjes tomaat, de bloemkoolroosjes, de sperzieboontjes en de groentebouillon toe, kruid met zwarte peper. Laat zo'n 25 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.

Spoel de cannellinibonen onder stromend water. Doe bij de soep en laat nog een tweetal minuten meekoken. Werk af met peterselie.

Tip

Deze minestrone is ook een ideaal soepje als meeneemlunch.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

(Uit: 'Nooit meer diëten deel 2' van Sandra Bekkari)

Lees meer over:

Onze partners