Mince pies

09/06/11 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 50 g blauwe rozijnen
  • 50 g gele rozijnen
  • 25 gedroogde abrikozen
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 75 g gekonfijte kersen
  • 50 g donkerbruine suiker
  • 25 g lichtebruine suiker
  • 50 g paranoten, gehakt
  • 1/2 el koekkruiden
  • 2 el cognac
  • raspsel van 1 citroen
  • 50 g boter
  • 2 pakken kruimeldeeg

Bereidingswijze

Maak 'mincemeat' door alle ingrediënten behalve het kruimeldeeg te mengen en minstens 1 nacht te bewaren op een koele plaats. Verwarm voor de bereiding van de taartjes de oven voor op 200°C. Steek 12 rondjes van 6 à 8 cm uit het kruimeldeeg en bekleed er vormpjes voor mini-muffins mee. Verdeel het mincemeat over de vormpjes (een goede theelepel per stuk) en gebruik een kleine stervormige uitsteker om uit de rest van het deeg sterretjes te prikken. Versier de taartjes met de sterretjes en zet ze 15 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de vormpjes en doe hetzelfde met het resterende kruimeldeeg en mincemeat.

Bereidingstijd: 45 minuten + 1 nacht.

Onze partners