Millefeuille van ganzenlever, jakobsschelpen en zalm

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

8 jakobsschelpen

140 g rauwe eenden- of ganzenlever

200 g verse zalmfilet

1/3 van een bosje bieslook

zout, peper en olijfolie

sap van 1/3 citroen

Maak een vinaigrette met olijfolie, citroensap, zout en peper. Voeg er net voor het opdienen de versgehakte bieslook bij. Snij de nootjes van de jakobsschelpen (zonder koraal, want dat is te melig), de zalm en de lever in reepjes van 2 à 3 mm dik. Die drie ingrediënten moeten goed stevig zijn: de lever en de schelpdieren moeten uit de koelkast komen, de zalm kan het best eerst een uurtje in de diepvries.

Bouw de millefeuille op door de ingrediënten in lagen op elkaar te stapelen: zalm, jakobsschelpen, foie gras. Tussen de zalm en de schelpdieren hoort een dun laagje vinaigrette, dat wordt aangebracht met een penseel. Kruid elk laagje lever met zout en peper. Werk het geheel af met een reepje foie gras en een pijpje bieslook.

*Met dit recept kan je ook tartaar maken door de reepjes te vervangen door dobbelsteentjes. De zalm kan eventueel weggelaten worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content