Millefeuille van filo met kaneelperen en gesmolten membrillo

09/06/11 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 filodeegvierkanten van 15 cm
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 el boter
  • 2 grote peren
  • 3 gedroogde vijgen
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el citroensap
  • fromage frais

Voor de saus:

  • 2 el membrillo (kweeperenpasta)
  • 1 dl zoete sherry
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

Leg de deegvelletjes op elkaar en snij ze diagonaal doormidden. Snij de driehoeken die u zo bekomt nogmaals doormidden. Bestrijk alle driehoekjes met gesmolten boter en leg er telkens twee op elkaar. Bestrooi vier dubbele driehoeken met sesamzaad. Bak alle dubbele driehoeken 15 à 20 minuten in de oven op 180°C.

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in kleine blokjes, net als de vijgen. Laat de boter smelten in een pan op middelhoog tot hoog vuur en bak de peerblokjes tot ze beginnen te karameliseren. Voeg de vijgen, kaneel en vruchtensappen toe en laat verder koken tot het sap is ingedikt.

Maak de saus door de membrillo en sherry samen te verwarmen tot de membrillo gesmolten is en de vloeistof is ingekookt. Voeg het citroensap toe en neem de pan van het vuur.

Bouw de millefeuilles op in drie laagjes, waarbij de driehoekjes met de sesamzaadjes bovenaan komen te liggen. Druppel de saus rondom de millefeuilles en geef er eventueel een lepel fromage frais of mascarpone bij.

Onze partners