Millefeuille van ananas met banaanmousse, verse kokos en passievrucht

Voor 4:

Voor 4:

Ƃ1/2 rijpe ananas

2 rijpe bananen

sap van 1 limoen

8 gedroogde dadels

3 el ahornsiroop

Ƃ1/2 tl fijngemalen tonkaboon

75 g geraspte verse kokos

12 rijpe passievruchten

Verwijder de schil en ‘ogen’ van de ananas. Snij het vruchtvlees met een mandoline in de breedte in 12 flinterdunne plakjes. Leg deze op keukenpapier om uit te lekken.

Schil de bananen en pureer het vruchtvlees met het limoensap, de dadels, 2 el ahornsiroop en de tonkaboon. Meng er twee derde van de geraspte kokos onder.

Leg een plakje ananas op elk bord en schik er een lepel banaanmousse op. Strooi er wat geraspte kokos over. Herhaal deze lagen en eindig met een plakje ananas.

Halveer de passievruchten en lepel er de pulp uit. Meng met de laatste eetlepel ahornsiroop. Lepel de passievruchten over en rond de millefeuilles en werk af met de rest van de kokos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content