Millefeuille van ananas met banaanmousse, verse kokos en passievrucht

14/06/11 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • Â1/2 rijpe ananas
  • 2 rijpe bananen
  • sap van 1 limoen
  • 8 gedroogde dadels
  • 3 el ahornsiroop
  • Â1/2 tl fijngemalen tonkaboon
  • 75 g geraspte verse kokos
  • 12 rijpe passievruchten

Bereidingswijze

Verwijder de schil en 'ogen' van de ananas. Snij het vruchtvlees met een mandoline in de breedte in 12 flinterdunne plakjes. Leg deze op keukenpapier om uit te lekken.

Schil de bananen en pureer het vruchtvlees met het limoensap, de dadels, 2 el ahornsiroop en de tonkaboon. Meng er twee derde van de geraspte kokos onder.

Leg een plakje ananas op elk bord en schik er een lepel banaanmousse op. Strooi er wat geraspte kokos over. Herhaal deze lagen en eindig met een plakje ananas.

Halveer de passievruchten en lepel er de pulp uit. Meng met de laatste eetlepel ahornsiroop. Lepel de passievruchten over en rond de millefeuilles en werk af met de rest van de kokos.

Onze partners