Mille-feuille van chocolade en citroen- en muntmascarpone

09/06/11 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 gram donkere chocolade
  • 300 gram mascarpone
  • 30 gram bloemsuiker SO
  • een boeketje munt
  • 3 onbehandelde citroenen
  • een reep voorgebakken bladerdeeg van 15 cm op 8 cm

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukken en smelt in een kom in een warmwaterbad. Strijk de chocolade zo dun mogelijk uit op bakpapier en laat op kamertemperatuur komen. Snijd met een mesje met scherpe punt 8 rechthoeken van 7 op 3 cm. Snijd ook 4 rechthoeken van hetzelfde formaat uit het bladerdeeg. Rasp de schil van de 3 citroenen en pers 1 citroen uit. Snijd de munt in fijne repen. Meng de mascarpone met citroenrasp, citroensap, suiker en munt en breng de massa over in een spuitzak met gewone ronde spuitkop. Zet vier borden neer. Leg een nootje mascarpone op ieder bord. Leg hier een plakje chocolade op, breng telkens drie lijntjes mascarpone aan, een plak bladerdeeg, drie lijntjes mascarpone en sluit af met een plakje chocolade. Indien gewenst kan men dit nagerecht afwerken met gekonfijte citroenzestes en een saus van chocolade en koffie.

Lees meer over:

Onze partners