Mijn Lady Hamilton in Scheveningen

09/06/11 om 18:58 - Bijgewerkt om 18:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 maatjesharingen
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 20 gram boter
  • sap van een halve citroen
  • 5 cl Marasquin (vruchtenlikeur)
  • zuurdesembrood
  • 1 dl zure room
  • dillepluimpjes
  • passievruchtgraantjes van 2 passievruchten

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Besprenkel met enkele druppels citroensap. Laat vervolgens de boter smelten en stoof de blokjes appel aan. Flambeer met Marasquin. Snijd repen zuurdesembrood (ter grootte van een maatjesfilet) en warm licht in de oven of toaster. Meng de zure room met de passievruchtgraantjes.

Leg, op een bordje, de gestoofde appeltjes op de toast. Schik daarop de maatjesfilet. Werk af met een streep zure room met passievrucht en enkele dillepluimpjes.

Recept: Stefaan Daeninck

Lees meer over:

Onze partners