Mignonnettes in witte wijnsaus

10/06/11 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 Mignonnettes
  • bakboter
  • 1/2 dl room
  • 1/2 dl witte wijn
  • 125 g champignons
  • 1 eetlepel gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, ...)
  • 1/2 eetlepel groene peperbollen
  • mengsel van 50 g boter en 50 g bloem
  • peper, zout

Bereidingswijze

Bak de Mignonnettes in hete boter. Kruid ze en laat ze op een zacht vuur garen. Maak de champignons schoon en stoof ze. Haal het vlees uit de pan. Voeg room, witte wijn en tuinkruiden bij de jus en bind de saus met het boter-bloemmengsel. Doe er de champignons en de groene peperbollen bij. Breng op smaak met peper en zout.

Voorbereiding: 10 min.

Bereiding: 10 min.

Tip: Versier de Mignonnettes met gegratineerde bloemkool, stukjes gestoofde selder en gegratineerde aardappelen.

Lees meer over:

Onze partners