Mignonnetten in koolblad

09/06/11 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 varkensmignonnetten van 150 g elk
  • 4 mooie vleestomaten
  • 1 dikke ui
  • 100 g boter
  • 4 mooie koolbladeren (witte- of savooiekool)
  • 1 kleine courgette
  • 1 lookteentje
  • Vers gemalen peper, zout
  • 1 snuifje Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Snijd de gepelde en ontpitte tomaten in blokjes en hou een gedeelte apart voor de garnering. Verdeel de courgette eveneens in kleine blokjes. Laat het vlees aan beide kanten kleuren in de hete boter, kruid met peper en zout, draai het vuur lager en laat mooi roze bakken.

Neem uit de pan en hou warm onder alu-folie in de oven. Laat de gehakte ui aanfruiten in een klontje boter, voeg de tomaten- en courgetteblokjes en gesnipperde look toe en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag pitje tot alle vloeistof verdampt is.

Blancheer intussen de koolbladeren in kokend gezouten water. Laat uitlekken, schik het vlees erop en verdeel daarop een flinke eetlepel van het tomaat-courgettemengsel. Vouw de koolbladeren dicht over het vlees en maak er een mooi pakketje van. Schik in het midden op warme borden en leg er wat blokjes tomaat bovenop. Schep de rest van het groentenmengsel er naast en serveer met gestoomde aardappelen.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners