Mignonnette in brickdeeg

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 mignonnettes

4 vellen brickdeeg

4 fijne sneetjes gerookt spek

400g bospaddestoelen (of champignons)

1,2 dl kalfsbouillon (of groentebouillon)

2 dl lichte room (culinair, 20 %)

1 teentje knoflook

1 bosje verse bieslook

boter

peper & zout

Bak het vlees aan beide kanten goudbruin in boter. Kruid het met peper en zout. Laat afkoelen op een rooster. Borstel de paddestoelen schoon, snij ze eventueel in plakjes. Haal het zwoerd van het spek. Wikkel elke mignonnette in een plakje spek, leg er enkele sprietjes bieslook bij en verpak ‘m in een vel brickdeeg. Leg de brickpakketjes op een beboterde bakplaat, met de naad naar onderen. Bestrijk ze met gesmolten boter. Zet ze 15 tot 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Bak intussen de paddestoelen met de geperste knoflook kort in wat boter, op een hevig vuur. Schenk er de bouillon bij. Laat 1 minuut koken. Voeg de room toe en laat wat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Dresseer de brickpakketjes en de paddestoelensaus op voorverwarmde borden. Werk af met gesnipperde bieslook. Serveer meteen.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content