Mexicaanse ovenschotel

© Getty

Een hartverwarmende én vegetarische Mexicaanse ovenschotel op basis van tortillachips.

Voor 4 personen
  • 4 à 5 dikke vastkokende aardappelen
  • 100 g maïschips
  • 1 gele, 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • pikant paprikapoeder
  • peper en zout
  • 125 g geraspte emmentaler
  • 2 dl room
Bereiding
  1. Was de aardappelen en kook ze gaar (eventueel in de schil). Snij de paprika’s in fijne reepjes en de ui in ringen.
  2. Wok de uiringen en fijngesnipperd knoflook in olijfolie, voeg de paprikareepjes toe. Kruid naar smaak met pikant paprikapoeder, peper en zout.
  3. Giet de room in een ovenschotel en leg er een laagje maïschips in. Snij de aardappelen in schijfjes en bedek er de chips mee. Voeg de gewokte paprika’s toe.
  4. Bestrooi ten slotte met een laagje geraspte emmentaler en plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 220°C tot er zich een goudbruine korst vormt.
  5. Dien de Mexicaanse ovenschotel eventueel op met een slaatje van ijsbergsla, tomaten, avocado en zwarte olijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content