Mexicaanse gazpacho

© Getty

Voor 2 personen
  • 4 grote vleestomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 gepelde teentjesknoflook
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 5 druppels tabasco
  • 2 taco’s
  • een stukje komkommer
Bereiding
  1. Pel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder alle pitjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees van de paprika en de gepelde ui in stukjes.
  2. Doe alle groenten met de teentjes knoflook in een mixerkom. Mix alles fijn (gebruik het hakhulpstuk). Voeg de kippenbouillon en de olijfolie toe en blijf mixen tot u een gladde soep hebt verkregen. Giet de soep door een puntzeef en laat ze afkoelen.
  3. Breng de soep net vóór het opdienen op smaak met peper, zout, gehakte peterselie en tabasco. Leg enkele ijsblokjes in een hoog glas en giet de soep erover. Versier met blokjes komkommer en een taco.
  4. Deze koude soep wordt een volle maaltijd als je er net vóór het opdienen reepjes rauwe ham, blokjes kip of stukjes gekookte vis onder roert. Wil je de smaak nog scherper, gebruik dan een chilipepertje in plaats van de ui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content