Mexicaanse aardappelen in de schil

09/06/11 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g gekookte ham
  • 200 g belegen kaas
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 blik (400 g) Bonduelle Maïs Mexicana, uitgelekt

Voor de saus:

  • 3 dl yoghurt
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.Was de aardappelen grondig en snijd ze in de lengte door. Hol ze uit tot er een rand van 1 cm overblijft. Snijd de ham en de kaas in kleine blokjes en snipper de uitjes. Bak de hamblokjes knapperig in olie. Laat de aardappelstukjes, de uitjes en de groentemengeling kort meebakken. Haal van het vuur en roer de kaas door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel deze vulling over de aardappelen en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de vulling een goudbruin korstje heeft (± 50 min.). Meng voor de saus de yoghurt met de uitgeperste knoflook en de bieslooksnippers. Kruid met peper en zout. Serveer de aardappelen met de saus.

Tip: Je kan de aardappelen op voorhand klaarmaken, zodat je ze maar in de oven hoeft te schuiven wanneer je ze nodig hebt.

Lees meer over:

Onze partners