Met lamsgehakt gevulde tomaat en couscous

07/10/11 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

Geef je waardering

Met lamsgehakt gevulde tomaat en couscous

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 mooie tomaten
  • 150 g couscous (bij voorkeur M'Hamsa)
  • 2,5 dl groentebouillon
  • gepekelde citroen
  • 1 rode paprika, in dobbelsteentjes
  • 1 artisjokbodem, in blokjes
  • een snuifje ras el-hanout
  • een scheut olijfolie

Vulling:

  • 1 sjalot
  • 4 grote Parijse champignons
  • 250 g lamsgehakt
  • 100 g beenham, in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 20 g geraspte parmezaan
  • 1 ei, boter
  • zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vulling: snij de sjalot en Parijse champignons in dobbelsteentjes en stoof op zacht vuur in boter. Laat kort afkoelen. Meng het gehakt met de champignons, sjalot, beenham, knoflook, parmezaan, ei, zout en peper.

Snij de hoedjes van de tomaten, verwijder zaden en zaadlijsten. Laat de tomaten op een rooster omgekeerd uitlekken gedurende 15 minuten. Kruid met zout, vul op met gehakt. Zet 30 minuten in de oven.

Breng de bouillon met ras el-hanout aan de kook, voeg de couscous toe en laat 7 minuten trekken. Meng met artisjok, paprika en olijfolie.

Onze partners