Met acaciahoning gelakte kalfszwezerik met Branbants grondwitloof in hoeveboter en saus geblust met ciderazijn en soja

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 x 165 g schoongemaakte kalfszwezerik (liefst uit de hartstreek)

8 witloofstronken (kleine maat, en van grondcultuur)

100 g hoeveboter

4 el acaciahoning

2 el ciderazijn

2 el sojasaus

100 g fijne boontjes

100 g peultjes

vier groene asperges

Blancheer de zwezeriken 10 minuten in gezouten water. Spoel ze schoon onder koud stromend water. Droog de zwezeriken met keukenpapier. Kruid de zwezeriken met peper en zout, haal licht door de bloem en kleur de zwezeriken in een pan met boter. Kleur het witloof in pure boter en gaar de stronkjes 12 minuten onder deksel. Warm de honing in een wok met antikleeflaag. Leg de zwezeriken in de licht gekleurde honing, schud de wok tot de zwezeriken aan alle kanten zijn gekarameliseerd. Blus de warmte in de pan met ciderazijn en sojasaus. Gaar de groene groenten afzonderlijk beetgaar. Schik deze op de warme borden, leg de zwezeriken op de groenten en versier met witloofstronkjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content