Merveilleuxstronk

Voor 6 tot 8 personen
  • 500 g verse room
  • 50 g suiker S2
  • vlokken pure chocolade
Voor de meringue
  • 150 g eiwit
  • 300 g suiker S2
Bereiding
  1. Klop voor de meringue het eiwit stijf. Voeg de helft van de suiker toe en ga door met kloppen. Roer met een spatel de rest van de suiker door het stevig geklopte eiwit. Smeer een laag van 1,5 cm op een vel bakpapier. Hou hierbij de gewenste grootte van de stronk aan. Zet 90 minuten op 120Ā° in de oven. Laat afkoelen.
  2. Klop de room samen met de suiker stijf.
  3. Bouw de Merveilleuxstronk op
Merveilleuxstronk
Ā© gf

Leg eerst een laag meringue (2), smeer hier 1 cm slagroom (1) over, gevolgd door een tweede laag meringue (2). Bedek het geheel met room en versier met chocoladevlokken (3), net als merveilleuxgebakje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content