Meringues met mascarponeroom, bramen en vlierbessensiroop

Voor 4:

Voor 4:

Meringue:

2 eiwitten

zout, 110 g suiker

Topping:

2 eierdooiers

40 g suiker

15 g bloem

1 vanillestokje

1,5 dl volle melk

125 g mascarpone

2 bakjes bessenfruit

(bv. frambozen, bosbessen, bramen)

4 el ahornsiroop

Sla de eiwitten stijf met een snuif zout. Voeg dan, met de mixer op de hoogste stand, eetlepel per eetlepel de suiker toe tot het mengsel dik en glanzend is. Leg 6 hoopjes eiwit op een bakplaat belegd met een siliconemat of bakpapier.

Maak een kuiltje in het midden van het eiwit en hoop de randen een beetje op. Zet 75 minuten in een voorverwarmde oven van 130ƂĀ°C.

Draai de oven uit, maar laat de meringues in de oven tot deze helemaal afgekoeld is. Klop intussen de eierdooiers los met de suiker, bloem en vanillezaadjes. Breng de melk tot tegen het kookpunt en giet op de ruban. Zet weer op het vuur en kook al roerend op een matig vuur tot de room indikt.

Spatel er de mascarpone door terwijl de room nog warm is en zet koel weg. Vul 4 meringues met de mascarponeroom en werk af met de bessen en ahornsiroop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content